Doorgaan naar artikel

‘Allemaal de groentebubbel in’

Lekker in onze groentebubbel. - foto: G&F premium

Lekker in onze groentebubbel. - foto: G&F

Leestip: overal waar groentebubbel staat kunt u desgewenst ook fruitbubbel lezen. Het is er even goed toeven.

Bij het doornemen van wat er nu weer allemaal mijn mailbox is komen binnenstromen, wat er aan tweets mijn Twitter-tijdlijn up komen poppen en waar de berichten op mijn LinkedIn-homepage over gaan, werd het me plots duidelijk: ik zit in een groentebubbel.

Tot mijn schrik. Want het woordje bubbel heeft de laatste paar jaar nogal een bijsmaak gekregen. Wie in een bubbel zit, die ziet en hoort alleen maar gelijkgestemden. Alles buiten de bubbel is onbekend, onbemind en onbelangrijk. En dat is niet goed, want buiten de bubbel vindt het échte leven plaats in zijn volle veelzijdigheid en rauwe werkelijkheid.

Niet perfect maar des te hoopvoller

Maar moet ik me dan echt ook per se met die veelzijdigheid gaan bezighouden? In mijn groentebubbel heb ik het al druk zat met het lezen van heel erg veel berichten over hoe groenteteelt nóg efficiënter en gezonder kan, hoe kinderen groente nog lekkerder kunnen gaan vinden, hoe we er mínder van zouden kunnen gaan verspillen, hoe we langer blijven leven als we er meer van gaan eten, hoe groente de wereld zal redden. Alles nu nog niet perfect, maar de hoop op verbetering des te groter.

Ook u kent die groentebubbel wel van de binnenkant. U leest dit immers op de website van het eerbiedwaardige vaktijdschrift Groenten & Fruit (sinds mei 1945). Dus u bent hoogstwaarschijnlijk beroepsmatig in de weer met groente. Dag in dag uit denkt u over groente na, ziet u groente, ruikt u groente, voelt u iets bij al die groente.

Professional per definitie in bubbel

Ik zeg: elke zichzelf respecterende professional zit per definitie in een bubbel. En wie niet in die bubbel zit, die heeft over dat stukje van de werkelijkheid per definitie minder verstand. In een bubbel zitten is prima, áls je ook maar naar buiten blijft kijken en rekening houdt met een zekere mate van vervorming.

Laat ik die vervorming eens in ons voordeel uitleggen. Om daar buiten onze bubbel de enormiteit van de kansen te zien. Zó veel consumenten die nog zo veel ongezonds kunnen vervangen door onze gezonde producten. Aan u om daar dan de juiste acties op te ondernemen, zodat die mensen ook de groentebubbel in komen.

Degenen die beweren dat dat in de echte wereld nooit zal gebeuren, bijvoorbeeld omdat in alle opkomende economieën mensen juist hun groeiende welvaart zullen willen verzilveren met het eten van méér vlees en mínder groente, in wat voor bubbel zitten die eigenlijk? Die van de professionele zwartkijkers.

Google zoekt de berichten bij mijn groentebubbel voor me bij elkaar.

Google zoekt de berichten bij mijn groentebubbel voor me bij elkaar.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin