Doorgaan naar artikel

Agro Care en CombiVliet fuseren naar 500 hectare

Als de mededingingsautoriteit ACM de plannen goedkeurt, willen Agro Care en CombiVliet fuseren. Dat levert dan een bedrijf op met 500 hectare tomaten en 4.000 medewerkers.

Als het doorgaat fuseren de twee Westlandse bedrijven met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2023. Dat geeft al aan hoe nauw nu al wordt samengewerkt binnen onder meer afzetcoöperatie Harvest House. Maar ook in CombiCoop, het gezamenlijke inkoop- en projectmanagementbureau, in een eigen zaad- en veredelingsbedrijf, een plantenkwekerij, een softwareleverancier, energiebedrijven, een uitzendbureau, een tomatenverwerkingsbedrijf en een verpakkingsbedrijf en distributiecentra.

Verder onder de naam Agro Care

Het nieuwe bedrijf zal verder gaan onder de naam Agro Care. Kees van Veen, CEO van Agro Care, wordt ook CEO van het fusiebedrijf. Roy van Vliet, die twee jaar terug zijn vader Theo opvolgde bij CombiVliet wordt managing director Nederland. Philip van Antwerpen, naast Van Veen ook Agro Care-oprichter, blijft als managing director Tunesië verantwoordelijk voor de twee teeltlocaties in het Noord-Afrikaanse land.

Expertise investeerder NPM Capital

In 2020 stapte investeringsmaatschappij NPM Capital bij Agro Care aan boord. Dat was al een aanzet naar grote groeiambities, tot in de toekomst wel 1.000 hectare. Van Veen: “NPM Capital heeft de kennis en kunde om bedrijven te laten groeien en renderen. Van die kennis maken wij graag gebruik.”

Verdere groei van het bedrijf zal voor een groot gedeelte in het buitenland plaatsvinden. CombiVliet heeft al teeltlocaties in Frankrijk en is ook actief in Brazilië. “Internationaal tomaten telen voor een grotere markt is een win-winsituatie voor iedereen in het kader van duurzaamheid, milieu, werkgelegenheid, ontwikkeling en economisch belang. Consumenten willen steeds meer local for local, mede vanuit de duurzaamheidsgedachte.”

Gezamenlijk hoofdkantoor

Doel van de krachtenbundeling is ook het versterken van de operatie. De individuele vestigingen zullen steeds meer kennis en kunde gaan uitwisselen en meer gaan samenwerken. Van Vliet: “We zullen nog meer met elkaar afstemmen en elkaar opzoeken. De stafdiensten worden samengevoegd tot één afdeling. We hebben in de toekomst een gezamenlijk hoofdkantoor voor ogen. Hoe meer we samen doen, hoe meer we ook de behoefte krijgen om op één locatie te zitten.”

Ook op het gebied van werkgeverschap zien de twee partners voordelen. “Binnen een groot en groeiend bedrijf ontstaan meer kansen en uitdagingen voor ambitieuze medewerkers en ben je aantrekkelijker voor talent.”

Lees ook: Minder stemrecht Agro Care en CombiVliet binnen Harvest House

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin