Doorgaan naar artikel

AGF-beurs Madrid is terug, ‘zeer speciale editie’

Fruit Attraction 2019, nog zonder coronamaatregelen. - Foto: Fruit Attraction

Fruit Attraction 2019, nog zonder coronamaatregelen. - Foto: Fruit Attraction

Met 1.300 exposerende bedrijven zal de prestigieuze handelsbeurs Fruit Attraction bijna even groot zijn als de laatste in 2019.

De coronamaatregelen zijn zichtbaar via brede gangpaden en verplichte mondkapjes. Het is een bijzonder moment dat na de coronacrisis handelsbeurzen weer mogelijk worden. Directeur van de beurs, Raúl Calleja, noemt deze editie dan ook ‘waarschijnlijk de meest speciale die we tot nu toe hebben gehouden’.

De beurs start 5 oktober in Madrid en duurt tot en met 7 oktober. Er is groei in bedrijfsdeelname uit Frankrijk en Italië. Het aantal geaccrediteerde bezoekers is zo kort voor de beurs normaal, laat de organisatie weten. Toch is te verwachten dat bij een deel van de bezoekers nog twijfel is, dat werd bevestigd door een Nederlandse afzetpartij.

De collectieve Nederlandse inzending voor exposanten in het NL paviljoen in hal 10 is in ieder geval van een normale omvang, zegt beurscoördinator Yvonne Wigchert van het organiserende Holland Fresh Group.

PMA afgeblazen na storm

Voor Nederlandse handel zijn drie grote AGF-beurzen vooral belangrijk. De Fruit Logistica in Berlijn is de start het handelsseizoen. De Fruit Attraction komt voor Nederlandse partijen op een moment dat juist commercieel over nieuwe contracten wordt gesproken. De PMA Fresh Summit-beurs in de Verenigde Staten is de derde beurs van belang, maar de beursorganisatie heeft onlangs bekendgemaakt dat door de impact van orkaan Ida en nu de tropische storm Nicholas de beurs niet door kan gaan eind oktober.

Inschrijving Fruit Logistica

De beurs Fruit Logistica Berlijn ligt op stoom voor februari 2022. Ook hier is de Nederlandse inschrijving ‘zo goed als’ normaal in vloeroppervlakte, laat Holland Fresh Group weten.

Beheer
WP Admin