Vollegrond

Nieuws

Foute inschrijving KvK kost teler toeslagrechten

Een vollegrondsteler kan geen aanspraak maken op toeslagrechten omdat deze geen inschrijving had bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Een aantal omzettingen in de bedrijfsstructuur (de teler akker- en tuinbouw nam zijn deel uit een vennootschap op in een eenmanszaak) leidde niet tot de juiste inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Doordat de teler bij zijn gecombineerde opgave bij KvK-nummer ‘geen’ invulde, verliest hij het recht op directe betalingen uit de Europese GLB-regeling.

Bezwaar leidde niet tot ander besluit

Een bezwaar bij de uitvoerder RVO.nl leidde niet tot een ander besluit en ook de rechtbank stelt dat de RVO.nl de juiste afweging heeft gemaakt. Er zijn volgens de rechtbank geen bijzondere omstandigheden waardoor de RVO.nl een andere afweging had kunnen maken. Ook het feit dat de teler zwaar getroffen is (hij teelt op 133 hectare), brengt de rechter niet tot een ander besluit.

Ook het feit dat de teler zwaar getroffen is (hij teelt op 133 hectare), brengt de rechter niet tot een ander besluit.

Bekend bij RVO.nl

De teler ging ervan uit dat de overdracht van zijn onderneming naar een vennootschap onder firma ook bij de RVO.nl bekend zou zijn. De betalingsrechten zijn daardoor niet aan de juiste onderneming en KvK-inschrijving gekoppeld bij verweerder, stelt de teler. Ook een gang naar de KvK en een snelle inschrijving in augustus 2015 brengt de rechter niet op andere gedachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.