Vollegrond

Nieuws

Veilingupdate Prei 16 maart: prijs maart iets beter

Zowel op REO Veiling als op ZON fruit & vegetables zit de prijs voor prei klasse I in maart op een niveau van minstens 40 tot maximaal 60 cent per kilo. Dat is gemiddeld genomen iets beter dan in de maanden januari en februari.

Op REO Veiling zakte de prijs op 21 januari voor het eerst dit jaar onder de 30 cent. Vanaf 1 januari tot 21 januari werd gemiddeld 41,5 cent betaald voor Flandria 3-4 met een laagste prijs van 32 en een hoogste prijs van 52 cent. Op 21 januari zakte de prijs op REO onder de 30 cent. Pas op 15 februari werd met 34 cent weer een cijfer boven de 30 gehaald. Op 8 februari bereikte de prijs met 17 cent het dieptepunt.

Prijzen in maart

Vanaf 2 maart zitten de prijzen boven de 40 cent. Op 8 maart werd tot nu toe de beste prijs betaald met 57 cent. Een dag later was dat een stuiver minder. In de periode van 2 maart tot en met 11 maart was de gemiddelde prijs 51 cent.

Op maandag 14 maart werd op REO 568 ton prei aangevoerd. Dat is voor deze veiling een normale aanvoer voor een veildag.

ZON Prei Lang wit I

In februari zat het niveau van prei lang wit I bij ZON fruit & vegetables rond 40 cent per kilo. Vanaf 1 maart stijgt de prijs in kleine stapjes naar 51 cent op 7 maart, 56 cent op 8 maart en 67 cent op 10 maart. Deze week werden prijzen van 54 cent op maandag en 60 cent op dinsdag genoteerd.

In de laatste week van februari (week 9) was de aanvoer voor de klok 106 ton, daarna is sprake van een daling in de aanvoer naar 72 ton in week 10 en 65 ton in week 11.

Of registreer je om te kunnen reageren.