Vollegrond

Nieuws

Veiling REO draait goed in 2015

Vooral het weer is de reden voor de op een na beste omzet ooit van de Belgische Veiling REO in Roeselare. REO draaide een omzet van 165 miljoen euro, dat is ruim een vijfde meer dan in 2014. Naast het weer is de stijgende afzet op buitenlandse markten zoals Noord-Italië, Noord-Spanje en Frankrijk een tweede reden voor de gerealiseerde omzet.

Algemeen directeur Paul Demyttenaere schetst dat Veiling REO in het voorjaar van 2015 profiteerde van de kou en de sneeuw in Noord-Nederland en Duitsland, terwijl dat weer aan België voorbij ging. De droogte in de zomer zorgde voor schaarste wat leidde tot hogere prijzen, aldus Demyttenaere op vilt.be.

Prei is met 63 miljoen kilo het meest verkochte product, mede door het aanboren van nieuwe markten, zoals Italië, Spanje en Frankrijk. Gewassen als tomaat, spruitkool en witlof profiteren mee van de afzet van prei in Spanje. Op die manier compenseert REO de teruglopende afzet door de Russische boycot. Van tomaat, courgette en komkommer werden ieder 30 miljoen kilo verkocht. Van aardbei werd het record van 5 miljoen kilo verkocht, een omzetgroei van 12 procent. De omzet aan kassla kwam met 46 miljoen kroppen 13 procent lager uit dan in 2014.

Of registreer je om te kunnen reageren.