Vollegrond

Foto & video

Werktuigendrager kan allerlei soorten planten aan

Planten met een zelfrijder is niet nieuw, maar trekt wel de aandacht als dat gebeurt met zelfgeconstrueerde apparatuur. Teler Arjen Bevelander werkt met zo’n zelfbouwplanter voor perspotplanten en plugplanten.

De plugplanten worden met een volautomatische Transplanter-plantmachine in de grond gezet. Voor het planten van perspotten voerden Arjen Bevelander en zijn broer Jilles de zelfrijder afgelopen winter uit met plantbanden: voor bieslook (met drie rijen per bed), voor peterselie en selderij (met vier rijen per bed) en voor Chinese kool voor de bewaring. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat, is te zien in twee films.

Volautomatisch planten en werken met plantbanden

De eerste video (uit 2011) geeft een beeld van het volautomatisch planten. De tweede video (uit 2017) laat de constructie en de manier van werken met de plantbanden zien.

Bekijk hier de tweede video:

Of registreer je om te kunnen reageren.