Vollegrond

Foto & video 3548 bekeken 4 reacties

Video: spinazie volgt nieuwe route onder trekker door

Voortbordurend op het principe van het maaien van spinazie, zoals ontwikkeld door Roopack, bouwde Geurts Machinebouw & Constructie een maaicombinatie volgens een nieuw concept. Het maaien met ronde messen bleef overeind, de verwerking na het maaien werd totaal anders.

Het prototype van de spinazie-maaimachine van Geurts Machinebouw & Constructie uit Oostrum (nabij Venray) loopt bij bladgewassenteler Peter van Osch in Leunen. Naar de wens van Van Osch werd de machine gebouwd op basis van de maai-unit van een Spimaro-oogstmachine van Roopack (Etten-Leur). Wat er na het maaien van de spinazie gebeurt, is echter totaal anders en vernieuwend. In Groenten & Fruit editie 23 staat de machine uitgebreid beschreven.

Laatste reacties

 • H. Rutten

  Super idee, alleen werkhouding van kistenvuller lijkt mij niet echt aangenaam...

 • S Verstegen

  Beste H. Rutten,
  Dat is nog een van de verbeterpunten waarover nagedacht wordt. Dat in combinatie met geautomatiseerd afwegen van de kisten. Dan zou de persoon in kwestie zelfs overbodig kunnen zijn. Alleen nog aan- en afvoeren van fust door een of twee personen.

 • Arthur Schalk

  Lekker makkelijk een idee van een ander jatten, die er jaren aan bezig geweest is om de werking te optimaliseren.
  Ik was zelf persoonlijk betrokken.

 • T p Laan

  lijkt me niet erg handig om het product onder de olie leidingen van de trekker te laten lopen. Zeker niet als de leidingen al lekkage vertonen.
  Ook lijkt het me erg kort op de bodem. Als je met de trekker iets wegzak ligt de lopende band op de grond.

Of registreer je om te kunnen reageren.