Vollegrond

Achtergrond

Markt: Koelcelprei weer paar cent erbij

Het prijsherstel dat zich vanaf de laatste week van april voorzichtig aftekende, lijkt door te zetten. Wel met horten en stoten.

In de eerste week van mei bleef de gemiddelde klokprijs op de preiveilingen onder de 50 cent per kilo hangen, maar de opgaande lijn werd vorige week toch weer opgepakt, tot richting 75 cent voor de sortering lang wit.

Overgang naar zomerprei

Vandaag, 14 mei, komt lang witte prei bij The Greenery op zo’n 78 cent voor de klok en bij veiling ZON op 79 cent. Deze tendens is overigens vergelijkbaar met een jaar geleden. Toen zakte de prijs vanaf 10 juni stevig in elkaar rond de overgang van koelhuis- naar zomerprei. Net als vorige week kost prei bij Plus € 2,22 per kilo, Jumbo en AH noteren stuksprijzen van respectievelijk 49 cent, en 55 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.