Home

Nieuws

Nieuwe directeur voor Plantise

Ilone Ammerlaan vertrekt als algemeen directeur bij plantenkweker Plantise. Ze wordt opgevolgd door de van buiten het bedrijf aangetrokken Marco Vermeulen.

Ammerlaan (59) was de eerste directeur van Plantise, dat een fusie is van plantenkwekerij Leo Ammerlaan, de Grow Group en plantenkwekerij Van der Lugt. Ze werkte daarvoor als directeur-grootaandeelhouder bij plantenkwekerij Leo Ammerlaan, die ze samen met haar broer John in 1993 overnam van vader Leo.

Aandeelhouders en Raad van Commissarissen

Aanvankelijk stond ze na de fusie aan het hoofd van een zeskoppige directie, waarin alle drie de familiebedrijven waren vertegenwoordigd. Die vertegenwoordiging wordt nu echter beperkt tot de aandeelhouders en Raad van Commissarissen. De directie wordt vanaf nu gevoerd door Marco Vermeulen als algemeen directeur en Harry van der Linden als financieel directeur.

Ammerlaan blijft betrokken

Ilone Ammerlaan zal als aandeelhouder betrokken blijven bij Plantise en daarnaast diverse bestuurlijke en adviesrollen binnen en buiten de sector blijven vervullen.

Foto

  • Foto: Plantise

    Foto: Plantise

Of registreer je om te kunnen reageren.