Home

Nieuws

Tuinbouw stijgt een stukje in AgriTop 50

De tuinbouw is met 3 nieuwe binnenkomers en meer stijgers dan dalers beter vertegenwoordigd in de AgriTop 50 van Boerderij.

Vandaag is de lijst met meest invloedrijke mensen in de Nederlandse land- en tuinbouw bekend gemaakt door Boerderij. Voorzitter Frans Keurentjes van zuivelcoöperatie FrieslandCampina is op plaats 1 terecht gekomen. Op 2 staat – nu nog – Ruud Huirne. De directeur Food & Agri van Rabobank gaat in het nieuwe jaar op parttime basis bij Rabobank de verduurzaming van de sector aanjagen.

Op plaats 3 staat voorzitter Marc Calon van LTO Nederland, volgens het wegingssysteem van Boerderij invloedrijker nog dan minister Carola Schouten, die op plaats 4 is terecht gekomen.

Jumbo weer hoogste super

Hoogste retailman is weer Frits van Eerd van Jumbo, ver voor op Ahold ceo Wouter Klok op plek 14, beide overigens wat gezakt ten opzichte van vorig jaar. Wageningen UR topvrouw Louise Fresco moet ook nog een hoop coöperatiebestuurders en –ceo’s voor laten gaan.

Tuinbouw vanaf plaats 20

Vanaf plaats 20 komt ook de tuinbouw opgedoken in de persoon van ceo Marco van Zijverden van de Dutch Flower Group, gestegen van plaats 26. Glaskracht-voorzitter Sjaak van der Tak stijgt van 29 naar 23, beloond voor de schwung waarmee hij het stokje heeft overgenomen van voorganger Nico van Ruiten.

Nieuwe binnenkomers

Nieuw binnengekomen op plaats 27 vinden we influencer Rob Baan. De markante glastuinder leidt een almaar groeiend en steeds spraakmakend bedrijf in kiemgroenten en zou punten moeten scoren met een kwalitatief indrukwekkend wereldwijd netwerk, ook al blijkt dat niet uit de beoordeling van die factor door Boerderij. Datzelfde geldt voor de vorig najaar tot nummer 1 in de Duurzame 100 verkozen ceo Volkert Engelsman van Eosta, die nu nieuw binnen komt in de AgriTop 50 op plaats 31.

Ook opmerkelijk is directieduo Paul Koppert en Henri Oosthoek van Koppert Biological Systems, die samen nieuw binnenkomen op plaats 33. Die duoplek delen ze eigenlijk, net als de leiding over de wereldleider in biologische gewasbescherming met nog 6 directeuren.

Steven Martina en Hein Deprez verloren terrein en zakten naar bescheiden plekjes in de onderste 10 plaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.