Home

Nieuws

Ahold Delhaize boekt vooruitgang in Nederland

Ahold Delhaize heeft in het eerste kwartaal zijn winst en omzet zien groeien, vooral in Nederland. De fusievoordelen zullen marges verhogen dit jaar.

Ahold Delhaize meldt woensdag 10 mei een omzet van € 15,8 miljard over de eerste drie maanden van 2017. Dat is 3% meer dan een jaar eerder. De operationele winst steeg met 9% naar € 553 miljoen. Onder de streep bleef een nettowinst van € 356 miljoen over. De cijfers van vorig jaar zijn daarbij aangepast om de gevolgen van de in juli 2016 afgeronde fusie tussen Ahold en Delhaize te kunnen weergeven.

4% groei in Nederland

Vooral in Nederland boekte het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com vooruitgang. De verkopen stegen hier met 4%, tegenover een kleine krimp in België. In de VS, de grootste markt van het concern, liepen de verkopen gecorrigeerd voor de gunstige ontwikkeling van de dollar licht terug.

In de VS stonden de resultaten nog altijd onder druk door dalende prijzen. Het concern ziet de prijzenoorlog inmiddels wel afzwakken en verwacht dat de resultaten in zijn Amerikaanse supermarkten dit kwartaal zullen aantrekken. In de tweede helft van het jaar zullen de prijzen waarschijnlijk licht gaan stijgen.

Synergievoordelen € 220 miljoen

Ahold Delhaize boekte vorig kwartaal € 56 miljoen aan bezuinigingen dankzij de fusie. Dit jaar lopen die synergievoordelen naar verwachting op tot € 220 miljoen. Het bedrijf verwacht verder zijn operationele winstmarge dit jaar te kunnen verbeteren ten opzichte van 2016.

Of registreer je om te kunnen reageren.