Home

Nieuws laatste update:2 jun 2016

Ministerie betaalt 500 beveiligingsscans

Het ministerie van Veiligheid en Justitie stelt 500 gratis beveiligingsscans beschikbaar voor leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB.

Het ministerie zal anders dan vorig jaar geen subsidie meer verstrekken op beveiligingsmaatregelen, zoals het ophangen van een camera of een alarm op de dieseltank. Met het betalen van de eerste 500 scans wil het ministerie de veiligheid op het boerenerf, waar steeds meer gestolen wordt, verbeteren.

Beveilig mijn boerenbedrijf

Projectleider Johan Schuitemaker van het LTO-project Beveilig Mijn BoerenBedrijf zegt dat uit ledenonderzoek blijkt dat boeren en tuinders maatregelen willen nemen tegen ongewenst bezoek. "De schaal waarop, en professionaliteit waarmee diefstallen plaatsvinden, neemt helaas toe." Volgens Schuitemaker worden soms op bestelling trekkers, shovels en zitmaaiers gestolen.

Via de organisatie kunnen leden met korting bepaalde beveiligingsmaatregelen nemen. Agrariërs die gebruik willen maken van een gratis beveiligingsscan, kunnen zich melden op www.beveiligmijnboerenbedrijf.nu.

Of registreer je om te kunnen reageren.