Home

Nieuws

Van Oers: geen handel op perceel Nieuw Prinsenland

De familie van Oers heeft via de besloten vennootschap Wouda Invest een perceel van ruim 8,8 hectare gekocht op het bedrijventerrein Nieuw Prinsenland.

Nieuw Prinsenland is een initiatief van Suiker Unie gelegen in de gemeente Steenbergen in de regio West-Brabant.

Dat bedrijventerrein grenst aan het glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland van 270 hectare. Er bestaan nog geen directe bouwplannen voor het perceel. De aankoop betekent ook niet dat het handelsbedrijf Van Oers United daar een locatie opent voor groentehandel, stelt Evert van Oers. "Het is een investering van de familie en staat los van het handelsbedrijf." Van Oers United integreerde in 2015 met Priméale, de groentedivisie van de Franse coöperatie Agrial.

Grootscholte

Eind december 2015 zijn de Grootscholte Group B.V. en Suiker Unie al tot overeenstemming gekomen over de minnelijke verwerving door Suiker Unie van 1,5 ha grond van Grootscholte. Met deze gronden kan Suiker Unie de infrastructuur en nutsvoorzieningen voor de eerste fase van bedrijventerrein Nieuw Prinsenland vervolmaken. De Grootscholte Group B.V. behoudt zelf ongeveer 2 ha op het bedrijventerrein met als doel op termijn de zelfrealisatie van een groentensorteer- en verpakkingsbedrijf gelieerd aan de eigen productieactiviteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.