Home

Nieuws

Zuid-Holland komt zorgboeren tekort

Door een enorme groei in het aantal cliënten, zoekt Stichting Zorgboeren Zuid-Holland in de provincie met spoed naar nieuwe zorgboerderijen.

In 2015 kende de organisatie een cliëntengroei van maar liefst 32%, aldus de Stichting. Het gevolg is dat het nu soms moeilijk is om snel een plek te vinden voor kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar zinvolle dagbesteding, of onderdak voor langere tijd. Met name voor jeugdzorg in de regio Dordrecht, Rotterdam, Den Haag en Leiden is er een tekort.

Er is vooral behoefte aan plekken voor kinderen en jongeren tot 18 jaar, met logeermogelijkheden in de weekenden en vakanties. Maar ook voor andere doelgroepen, zoals ouderen, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of mensen met een psychiatrische aandoening, zijn meer zorgboerderijen noodzakelijk.

De Stichting Zorgboeren Zuid-Holland roept alle boeren die interesse hebben om zorgboer te worden op zich te melden. Dat kan ook als ze vragen hebben over het starten van een zorgboerderij. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar: info@zbzh.nl (mailto:info@zbzh.nl).

Of registreer je om te kunnen reageren.