Home

Nieuws

Driekwart Duitse burgers wil regionaal voedsel

Veel Duitse burgers willen het liefst voedingsproducten die van de dichtstbijzijnde boer of tuinder afkomstig zijn.

Dat staat in het Voedingsrapport 2016 van het landbouwministerie in Berlijn. Ruim driekwart van de burgers geeft volgens dat rapport de voorkeur aan producten uit de eigen regio, bij de ouderen is het zelfs 84 procent. Bewindsman Christian Schmidt is ervan overtuigd dat dit grote kansen biedt aan de boeren en tuinders. Nu al kunnen boeren voor bijvoorbeeld regionaal geproduceerde melk duidelijk hogere prijzen krijgen dan wanneer de melk op landelijk niveau wordt vermarkt.

Groente en fruit

In dat Duitse voedingsonderzoek volgt een gelijk beeld als Nederland. Meer vrouwen  (85 procent) zeggen dagelijks groente en fruit te eten dan mannen (66 procent). Ook zeggen Duitse consumenten dat ze het vaakst groente en fruit weg gooien, als het gaat om voedselverspilling. De meest genoemde oorzaak is bederf.

Of registreer je om te kunnen reageren.