Home

Nieuws

'Dit is het beste voor de telers van The Greenery'

Het opstappen van The Greenery-topman Ton Wortel valt goed uit te leggen aan telers, al begrijpt Coforta-voorzitter Gerard Pronk zorgen daarover bij telers.

Hoe zit het bijvoorbeeld met de bestuurbaarheid van het handelsbedrijf als de topman èn de voorzitter van de raad van commissarissen opstappen. "Het bedrijf blijft bestuurbaar, er zit een goede managerslaag. Dit is een zorgvuldige afweging argumenten geweest met een vertrek tot gevolg, maar ik ben ervan overtuigd dat dit in het belang is van de telers en de toekomst van het bedrijf. We zijn op dit moment bezig de posities in te vullen."

De Greenery-telers zijn geïnformeerd gisteren, maar ook over de precieze aard van het meningsverschil is geen duidelijkheid verschaft, stelt een woordvoerder. De telers in de raad van commissarissen willen duidelijk een ander commercieel beleid, met volgens bronnen organisatorische wijzigingen. Pronk wil daar niet op reageren. Ook is niet duidelijk of met deze stap van Wortel dat commerciële beleid ook zal worden uitgevoerd.

Een woordvoerder van The Greenery stelt dat ook de voorwaarden rond het vertrek van Wortel niet bekend worden gemaakt. Is er bijvoorbeeld een vertrekregeling? The Greenery stelt op dit moment een profiel op voor de opvolger van Wortel. Ook Pronk zegt vandaag al met de opvolgingsvraag  bezig te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.