Home

Nieuws

Financieel directeur The Greenery vertrekt ook

Financieel directeur Albert Knol legt zijn functie neer in de hoofddirectie van The Greenery. Interim-topman Okke Koo blijft langer.

Wel blijft Knol tot 2015 aan The Greenery verbonden als adviseur. Interim-topman Okke Koo blijft langer aan omdat nog geen opvolger voor oud-topman Philip Smits is gevonden. Dat maakt The Greenery bekend. De functie van Knol wordt tijdelijk ingevuld door Koos Boot, zonder ervaring in de groente en fruit, maar wel in de zuivel (FrieslandCampina).

Knol kiest zelf voor zijn vertrek, tot teleurstelling van de Raad van Commissarissen. Dat vertrek staat los van de keuze voor kostprijsleiderschap, stelt de woordvoerder van de afzetorganisatie. Ook is de relatie van Knol met Okke Koo goed. "Knol staat juist achter die keuze voor kostprijsleiderschap en heeft een belangrijke rol gespeeld in de financiering van reorganisatieprogramma Phoenix." Daarvoor trok The Greenery 45 miljoen euro extra financiering aan bij de bestaande financiers van het bedrijf.

Het moment van zijn vertrek komt daardoor onverwacht, maar volgens de woordvoerder begint nu juist een nieuwe fase na afronding van belangrijke onderdelen van het reorganisatietraject. Knol zegt daarover zelf in het persbericht: "Nu de uitvoering van de strategie vorm krijgt en de eerste resultaten zichtbaar zijn, heb ik besloten het bedrijf de ruimte te geven een financieel bestuurder aan te trekken die op dit fundament verder kan bouwen aan een gezonde toekomst van The Greenery."

Nu de oude hoofddirectie volledig vervangen is door interim-managers komt het operationele proces niet onder druk te staan, verwacht The Greenery. "Koo heeft nu zeven maanden ervaring en de hoofddirectie werkt intensief met het managementteam met jaren ervaring. De dagelijkse business gaat dus door."

Of registreer je om te kunnen reageren.