Home

Nieuws laatste update:9 apr 2014

Nieuwe topman The Greenery mogelijk voor de zomer

Interim-topman Okke Koo zal The Greenery 'medio 2014' verlaten om plaats te maken voor een nieuwe topman of topvrouw.

Dit betekent dat de reorganisatie volgens planning verloopt. Het was al voorzien dat Koo tot medio 2014 leiding zou geven aan de reorganisatie, zo laat The Greenery weten.

Hoever de procedure van de zoektocht naar een nieuwe topman gevorderd is, kan The Greenery niet zeggen. ""De benoeming kan per 1 juli zijn, maar het kan ook een maand eerder of later zijn, afhankelijk van hoe de reorganisatie verder verloopt. Vooralsnog loopt alles op schema. Het zal ook afhangen van wanneer de nieuwe man of vrouw beschikbaar is. De Raad van Commissarissen heeft een commissie gevormd die ermee aan de slag is."

lidmaatschap

Coöperatie Coforta praat met haar telers ondertussen over mogelijk toekomstige wijzigingen in het lidmaatschap. Eerder dit jaar werd al bekend dat de afzetorganisatie een langere verbintenis met telers wil aangaan. Ook zoekt de coöperatie naar antwoorden op het verlengen van de betalingstermijn door afnemende marktpartijen als supermarkten. De verlenging van de betaaltermijn zet druk op de liquiditeit van het handelshuis. Met de telers is 'open gediscussieerd' over mogelijke antwoorden, zoals een langere uitbetaaltermijn voor telers.

Volgens de woordvoerder wordt alle tijd genomen voor het 'lidmaatschapstraject'. "Daar zijn veel meningen over. We willen de 'voors' en 'tegens' goed getoetst zien voordat het voorstel naar de ledenraad gaat."

Of registreer je om te kunnen reageren.