Home

Nieuws

AGF leveren aan scholen wordt aantrekkelijker

Nieuwe voorwaarden voor de schoolfruitregeling in het volgende schooljaar vallen gunstiger uit voor leveranciers.

Ook is het budget verruimd. De schoolfruitleveranciers (groente en fruit) worden niet meer geacht de helft bij de dragen, maar een kwart van de kosten voor de porties fruit of groente.

Dat blijkt uit de voorwaarden die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft bekend gemaakt. Van het beschikbare budget van 7,2 miljoen euro (5,9 miljoen in het lopende schooljaar) draagt de EU 5,4 miljoen euro bij. Dit schooljaar is de bijdrage uit Brussel nog 2,9 miljoen euro.

Of de gunstiger regeling voor schoolfruitleveranciers ook meer geïnteresseerde bedrijven trekt als leverancier is nog niet duidelijk. De inschrijving is nog niet geopend. Leveranciers zijn nu Schoolfruit.nu, Kids & Schoolfruit B.V., Fruitmoment en Halm Schoolfruit. Wel verwacht RVO dat meer scholen beleverd zullen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.