Home

Nieuws 1 reactie

'Ledenvolume The Greenery stabiel in 2015'

The Greenery verwacht dat in 2015 de productie van bij Coforta aangesloten leden stabiel blijft.

Dat zegt de afzetorganisatie in een reactie op het vertrek van vier puntpaprikatelers naar afzetorganisatie Door en acht radijstelers naar handelsbedrijf Versland. Tegenover het vertrek van leden staat ook aanwas van nieuwe leden, zo verklaart een woordvoerder. In welke productgroep de aanwas zit, kon ze niet toelichten.

Ook intern is door het vertrek geen sprake van onrust, stelt de organisatie. "We hebben ook het beeld dat de aangesloten leden tevreden zijn over de stappen die zijn gezet in de organisatie van het bedrijf. We verwachten dan ook dat het volume van de leden stabiel blijft in 2015 en dat is een keerpunt ten opzichte van de voorgaande jaren."

De beschikbaarheid van producten staat ook niet ter discussie. "Het is een andere manier van inrichten van de belevering, de productstroom blijft behouden. Natuurlijk hadden we ze liever als lid behouden, maar ook in een langlopend project, zoals bij radijs, kun je besluiten dat het soms beter is uit elkaar te gaan." Aan het vertrek van de telers ging een maandenlang intensief overleg vooraf. Inhoudelijk wil Coforta die niet toelichten.

Volgens de woordvoerder blijft het reorganisatieproject Phoenix lopen volgens plan. Het doel is om volgend jaar omzetgroei te behalen en dat eind 2015 de kernactiviteiten winstgevend zijn.

Eén reactie

  • P.J.K. Droogendijk

    Puntpaprika telers waren afgelopen jaar geen lid meer van the greenery.

Of registreer je om te kunnen reageren.