Home

Nieuws laatste update:24 jun 2013

Duitse producentenprijzen voeding stijgen

De Duitse producentenprijzen van voeding zijn in mei ten opzichte van de voorafgaande maand nogmaals licht gestegen, namelijk met 0,3 procent, zo blijkt uit de cijfers van het Statistische Bundesamt.

Over het jaar als geheel stegen deze prijzen met 3,6 procent. Dat is achttien keer zoveel als de stijging van het gemiddelde van alle producentenprijzen, die zich beperkte tot slechts 0,2 procent.De producentenprijzen voor groente en fruit stegen tussen mei 2012 en mei 2013 met 2,5 procent. Het Duitse bureau voor de statistiek becijfert sinds 2005 zelfs een stijging van 30,8 procent.

Voor melk noteren de statistici een prijsstijging van maar liefst 13,4 procent. De producentenprijzen van vlees (exclusief pluimveevlees) stegen in de periode mei 2012-mei 2013 aanzienlijk minder hard: plus 1,3 procent. Deze producten blijven met een producentenprijsstijging sinds 2005 van respectievelijk ruim 26 en ruim 17 procent nog iets achter op groente en fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.