Home

Nieuws

Vlaanderen geeft subsidie op volkstuinen

De Vlaamse landbouwminister Kris Peeters wil met subsidie 20 hectare volkstuinen creëren.

De landbouwminister geeft de subsidie om Vlamingen meer in contact te laten komen met voedselproductie, maar ook om de sociale cohesie in buurten te vergroten.

Tot eind mei 2013 konden gemeenten en verenigingen subsidies aanvragen voor volkstuinen, meldt het Belgische persbureau Vilt. 25 projecten werden in juli goedgekeurd en kregen een bedrag van 300.000 euro toegewezen. Daar komen nu nog eens 21 projecten bij, samen goed voor een budget van 1.052.401 euro. Het budget per project varieert van 7.000 tot 75.000 euro per project.

Met dit project wil Peeters enerzijds de aanleg van nieuwe volkstuinen een boost geven, en anderzijds het beheer "moderniseren". Daarbij gaat het onder meer over de afbouw van het pesticidengebruik, de evolutie naar een ecologisch beheer, de uitbouw van de gemeenschappelijke delen, de aandacht voor gezonde voeding en de uitbreiding van het aantal percelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.