Home

Nieuws

Mardenkro wint Horti Fair Innovation Award

Mardenkro heeft voor de tweede keer in vijf jaar de Horti Fair Innovation Award gewonnen. Met de glascoating Redufuse maakte het bedrijf indruk op de jury vanwege de algemene toepasbaarheid in de glastuinbouw en de lage kosten waarmee een productieverhoging van meerdere procenten gehaald kan worden.

Met Redufuse kan een effect worden bereikt dat lijkt op het aanbrengen van diffuus glas op een kas. Met diffuus glas kan door een betere verspreiding van het licht over het gewas een productieverbetering van 7 tot 10 procent worden gerealiseerd. De investeringskosten zijn echter erg hoog.  

Het product van Mardenkro is voor 40 tot 50 cent per vierkante meter op het kasdek aan te brengen, en kan weer makkelijk verwijderd worden als lichtdoorlatendheid belangrijker wordt in donkere periodes van het jaar. Dit is een voordeel ten opzichte van diffuus glas, dat gedurende het hele jaar lichtverlies blijft geven. Met name in de zonarme periodes van het jaar veroorzaakt dit opbrengstverlies.  

De dit jaar voor het eerst uitgereikte persprijs ging eveneens naar Mardenkro. De vakpers reikte een aanmoedigingsprijs uit aan de Irrigation Checker van Hortimax.

Auteur: Ton van der Scheer - Foto: Horti Fair

Ton van der Scheer - Foto: Horti Fair

Of registreer je om te kunnen reageren.