Tuinbouwmissie: vrouwelijke lassers voor kassen

Paulien Dirkzwager is manager internationale zaken van de Kamer van Koophandel Den Haag en begeleidt een tuinbouwmissie naar Canada voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ze doet verslag van de reis via een weblog.

Donderdag zijn we aangekomen in Leamington, een gebied met eindeloos grote kassen. Vanmorgen maakten we kennis met het Vineland Research Innovation Centre. Dit is een non-gouvernementeel onafhankelijk onderzoeksbureau dat de link legt tussen wetenschap en praktijk van de tuinbouwsector. Een beetje zoals WUR Bleiswijk, maar dan vooral op de techniek gericht.

's Middags op weg naar Leamington rijden we eerst langs Westbrook. Dit is een familiebedrijf dat in de loop van de jaren is gesplitst in drie bedrijven: Westbrook Systemen (kassenbouwer), Westbrook Greenhouses (potplanten) en Westbrook Floral, de handelstak in pot- en perkplanten en snijbloemen, die vooral worden geïmporteerd uit Latijns Amerika.

Vooral het onderdeel van de kassenbouw was zeer indrukwekkend, heel schoon en had een zeer goed logistiek systeem. Ze maken voornamelijk dubbelfoliekassen voor de Canadese en Amerikaanse markt. Wat uniek is, is dat ze een kas echt op maat kunnen maken. Wat ik opvallend vond is dat ze ook meerdere vrouwelijke lassers in dienst hebben. Omdat die zo goed in het fijne werk zijn. Vraag me af of er in Nederland ook vrouwelijke lassers zijn.

Ik moet nog even kwijt hoe opvallend dik de mensen hier toch zijn. Ik denk echt dat ik in Nederland nog nooit zulke dikke mensen heb gezien. Niet raar trouwens. Zelfs van de koffie hier word je moddervet, met al die zoete opgeklopte melk/room erop. En er wordt hier dan ook overal eten aangeboden. Met zulke absurd grote porties en grote frisdranken erbij, inclusief gratis 'refill'.
Erg flauw trouwens dat ze dat niet bij een glaasje wijn doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.