Doorgaan naar artikel

Finale fase voor nieuw kassenconcept Waddenglas

Of er innovatieve groenteteelt komt in het Friese glasgebied Waddenglas, wordt begin oktober besloten.

Dat meldt de gemeente Waadhoeke, met de provincie Friesland en de Rijksoverheid eigenaren van het glasgebied. De partijen willen in de stuurgroep ergens de komende weken een besluit nemen over de status van de koopovereenkomst met Friss Holding. Door de aanstelling van een nieuwe gedeputeerde bij de provincie Friesland zal dat mogelijk begin oktober zijn. Uitstel van de ontbindingstermijn in de koopovereenkomst wordt verder uitgesloten. De vorige termijn liep af op 1 september. Op 2 september kwam de stuurgroep bij elkaar en sprak uit om rond 1 oktober een definitief besluit te nemen over het project van 42 hectare.

Illustratie van ontvangstruimte bij nieuwbouwplan Waddenglas van Friss. - Illustratie: Claessens Erdmann

Illustratie van ontvangstruimte bij nieuwbouwplan Waddenglas van Friss. – Illustratie: Claessens Erdmann

Laatste voorwaarde

Jan Moerdijk, een van de initiatiefnemers en mede-eigenaar van Friss Holding, verwacht volgende week aan de laatste voorwaarde te kunnen voldoen. In maart werd bekend dat de aspirant-kopers wachtten op een energiesubsidiebesluit. Of dat ook nu de laatste voorwaarde is, kan Moerdijk in deze fase niet zeggen.

Van gas los

De gemeente Waadhoeke zegt te hopen dat de plannen van Friss Holding gerealiseerd worden, omdat de plannen er goed uitzien en de partij ver is in de vergunningverlening. Eerder zei Moerdijk dat Waddenglas volledig zonder gas kon. Wat het effect is van de huidige hoge gasprijzen op de haalbaarheid is niet duidelijk.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin