Glas

Achtergrond

Markt: Prijs veldsla omhoog

Sinds de jaarwisseling zijn de klokprijzen bij veldsla aan het stijgen.

December vorig jaar werden voor veldsla fors hogere dagprijzen betaald dan een jaar eerder in die maand. Waar de hoogste klokprijs bij BelOrta in december 2020 net boven de € 5 per kilo uitkwam, ging de prijspiek een maand geleden op afgelopen 23 december zelfs heel even door de € 16 per kilo heen, net boven de piek die in 2019 ietsje eerder in de maand te zien was. Daarna viel de prijs echter weer snel weg, naar € 4,60 per kilo tegen de jaarwisseling.

Vorig jaar opgaande prijslijn

Afgelopen periode was weer een prijsstijging waar te nemen. Gisteren kwam die bij BelOrta uit op een middenprijs voor de klok van € 8 per kilo. Het is afwachten wat de prijs in de komende periode gaat doen. In 2020 was sprake van een afglijdende prijstendens tot eind februari, die uiteindelijk op een kiloprijs van € 1,15 uitkwam. Vorig jaar stegen de dagprijzen juist, naar € 12,80 per kilo begin februari.

Consumentenprijs

Bij Jumbo en AH wordt veldsla verpakt aangeboden voor 89 cent en een euro per 85 grams verpakking, wat omgerekend neerkomt op een consumentenprijs van € 10,47 en € 11,76 per kilo.

Stel zelf de prijsgrafiek voor veldsla samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.