Glas

Achtergrond

Markt: Wegvallende prijzen kropsla

De prijzen van kropsla onder glas zijn in de afgelopen periode flink gedaald.

Eind augustus zaten de klokprijzen van glassla nog rond de 80 cent per krop. Daarna begonnen de prijzen weg te zakken. Na de eerste week van september begon dat ineens hard te gaan. Eind vorige week kwamen de dagprijzen in België uit op slechts 15 cent per stuk.

Vergelijkbaar met vorige jaren

Afgelopen jaren was een redelijk vergelijkbare prijstendens waar te nemen. Ook toen was er eind augustus/begin september sprake van een prijspiek, die vorig jaar lager bleef dan dit jaar, maar in 2019 juist hoger uitviel. Daarna volgden prijsdalingen, die net na half september uitkwamen in een dal rond de 15 cent.

Prijsstijging te verwachten

Als de prijzen de lijn van afgelopen jaren nog langer blijven volgen, zouden ze gemiddeld genomen weer aan moeten gaan trekken vanaf begin oktober, met nog even wat tussentijds aantrekkende prijzen in het laatste deel van september. De begin deze week weer iets aangetrokken prijzen van 28 cent per stuk zouden daar een indicatie voor kunnen vormen.

Vorig jaar kwamen de dagprijzen uiteindelijk uit rond 75 cent per krop in de tweede helft van oktober. In 2019 schoten de dagprijzen daarna nog verder door, om begin november een stuksprijs van ruim boven de euro te bereiken.

Jumbo en AH bieden kropsla aan voor een consumentenprijs van 75 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor sla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.