Glas

Achtergrond

Markt: Slaprijs fluctueert

Deze week trokken klokprijzen bij glassla even aan, om daarna weer weg te zakken.

Tegen half april zaten klokprijzen voor kropsla onder glas nog even in een prijsdip van onder 25 cent per stuk voor de 47 kilo-sortering. Daarna trokken die prijzen snel aan tot rond 70 cent. Daar stabiliseerde de dagprijs zich heel even.

Vorige week trokken de prijzen eventjes verder aan naar 90 cent per krop, om daarna ineens weer terug te vallen naar 40 tot 45 cent per stuk. Deze week trokken de dagprijzen weer aan naar rond 70 cent per krop, om de laatste dagen opnieuw een terugval te laten zien naar 54 cent per stuk.

Vergelijkbare tendens als 2018

De huidige sterk fluctuerende prijsbewegingen liggen redelijk in lijn met die van 2018, toen ook prijzen van rond 90 cent per krop aangetikt werden, met tussendoor wegvallende prijzen naar zo’n 50 cent. Vorig jaar waren de prijsniveaus beduidend lager, met rond deze datum zelfs even klokprijzen van 10 en 15 cent per stuk.

Jumbo en AH bieden kropsla aan voor 59 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor kropsla samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.