Glas

Achtergrond

Markt: Stijgende slaprijzen

Klokprijzen van kropsla uit de kas zijn al een week aan het aantrekken.

Vorige week maandag, 25 februari, zaten de richtprijzen van glas-kropsla nog op of net boven 30 cent per krop. Dat bleek een keerpunt in de dagprijzen te vormen. Vanaf begin februari waren de slaprijzen gemiddeld gedaald. Na het bereiken van het dieptepunt van de prijsdip op 25 februari, begonnen klokprijzen weer aan te trekken. Vandaag kwam de richtprijs voor de klok rond de 75 cent per krop uit.

Ook vorig jaar opleving

Vanaf half februari zaten de klokprijzen tussen die van vorig jaar en die van 2018 in. Vorig jaar was er rond deze tijd eveneens een opleving te zien. Alleen bleef de prijspiek toen echter beperkter qua prijsniveau dan nu, tot ongeveer 50 cent per stuk.

AH en Jumbo bieden kropsla aan voor 65 en 69 cent per krop.

Stel zelf prijsgrafieken voor kropsla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.