Glas

Achtergrond

Markt: Moederdagacties stuwen aardbeienprijs

In de aanloop naar Moederdag kiezen winkels in Nederland voor scherpe prijsacties. Dat doet zich voelen op de kleinere vrije markt.

Een snelle rondgang leert dat Aldi en Dekamarkt elkaar naar de kroon steken in het stunten met Nederlandse aardbeien voor Moederdag. De prijs van € 1,99 ligt nu tot 50% onder de prijzen op de dagmarkt (veiling).

Bij de Belgische veilingen liepen de prijzen dinsdag 7 mei namelijk op tot maximaal iets boven € 3 per pond Elsanta. Toen was de prijspiek bij The Greenery alweer voorbij. Maandag konden prijzen tot iets onder € 3 klimmen, maar een groter aanbod voor de klok dinsdag deed de prijs juist weer iets ontspannen naar rond € 2,70. Vorig jaar op dezelfde dag kwam de prijs overigens tot € 3,63 per pond op de veilklok van The Greenery.

De middenprijzen voor Elsanta kwamen afgelopen week in België al tot € 3,46 per kilo. Dat is de gemiddelde prijs voor alle partijen. In de week ervoor (week 17) was die middenprijs nog € 1,92.

Of registreer je om te kunnen reageren.