Glas

Achtergrond

Markt: Lage prijzen voor glassla

Klokprijzen van kropsla uit de kas liggen beduidend lager dan vorig jaar.

Na een piekje van rond de 46 cent per krop na half april, zakten de slaprijzen bij BelOrta weer in. Deze week (week 19) wisten klokprijzen soms nog maar net boven de 10 cent per stuk uit te komen, al schommelden ze meestal rond een stuksprijs van 17 cent. Dat prijsniveau is vergelijkbaar met de tendens van 2017.

Gunstiger prijzen in 2018

Vorig jaar was de prijsvorming gunstiger. Toen stegen de klokprijzen in het begin van april fors, en werden tot in mei regelmatig dagprijzen tot rond de 90 cent per krop betaald. Tot ver in augustus bleef het prijsniveau vorig jaar gehandhaafd op een hoger prijspeil dan in het voorgaande jaar (2017).

Stel zelf prijsgrafieken voor glassla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.