Glas

Achtergrond

Markt: Op slamarkt springen Lollo en kropsla eruit

Sla is alleen te koop voor hoge prijzen op dit moment. Bij Lollo Bionda is dat vooral zichtbaar, maar ook bij kropsla.

Op de Belgische veilingen werd zelfs even € 1,30 aangetikt. Gemiddeld lag de veilprijs daar vrijdag 6 juli zo rond € 1,15. Dat is meer dan twee keer zo veel als de Lollo Rossa. De handelsweek begon met prijzen van € 0,63 tot € 0,75 en die liepen dus nog verder op naar het huidige peil van ruim boven de euro. De Lollo Rossa begon diezelfde week overigens op € 0,31 om vrijdag boven 60 cent te eindigen in België.

Groot verschil 2017

In week 26 was de prijs voor Lollo Bionda met circa € 0,35 al dubbeltjes hoger dan in voorgaande jaren. In 2017 schommelde de prijs tussen € 0,11 en € 0,14 per stuk. Prijsstijgingen zijn ook zichtbaar bij veldsla. Een kilo bracht ruim € 6 op, dat is geen ongewoon beeld in de afzet de laatste jaren. Er zijn wel hogere juliprijzen gehaald.

Weekprijzen

Voor kropsla (grafiek) liggen de weekprijzen al weken tussen € 0,40 en € 0,50. Vorig jaar om deze tijd was dat rond de 20 cent. Vrijdag kwamen prijzen tot een euro op de klok. Dat was in België, in Nederland kwam kropsla nog nauwelijks voor de klok.

Jeroen Verheul

Of registreer je om te kunnen reageren.