Glas

Achtergrond

Markt: veldsla duurder

Dagprijzen van veldsla zijn de afgelopen tijd opgelopen.

Half juni zaten klokprijzen van veldslaroosjes bij BelOrta nog op 93 cent per kilo. Vanuit dat dal begonnen de dagprijzen toen weer omhoog te klimmen. Gisteren werd een middenprijs van € 3,88 per kilo gemeld.

Tijdelijke prijspiek

De stijgende prijstendens ligt in lijn met de prijsontwikkeling in de voorgaande jaren. Toen waren rond de derde week van juni ook prijzen van onder de 40 cent per kilo waar te nemen, gevolgd door een prijsstijging die rond half juli zijn top bereikte. In 2016 werden toen richtprijzen voor de klok gerealiseerd van tegen de 7 euro per kilo. Vorig jaar deed zelfs nog even een uitschieter naar boven de 9 euro mee. Richting eind juli zakten de klokprijzen daarna weer helemaal weg.

Bij Jumbo en AH wordt een 80 grams verpakking veldsla aangeboden voor 94 cent per kilo (€ 11,75/kilo), bij AH voor een euro in 85 grams zakje (€ 11,76/kilo).

Stel zelf prijsgrafieken voor veldsla samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.