Glas

Achtergrond

Markt: slaprijs probeert op niveau te blijven

Glassla-prijzen voor de klok fluctueren, maar zijn gemiddeld aan een dalende tendens bezig.

Eind april tot half mei wisten richtprijzen van 500 grams-glassla voor de klok in België nog regelmatig rond de 90 cent per krop aan te raken. Daarna begonnen de klokprijzen te dalen, al is het met flinke fluctuaties. Begin deze week deed glassla 35 cent per krop, later trok dat weer wat op naar rond de 60 cent per krop.

Vergelijkbaar met 2016

De prijslijn is in grote lijnen redelijk vergelijkbaar met die van 2016. Al lukt het de laatste paar weken beter om de prijs vast te houden dan twee jaar geleden, met schommelingen tussen de 40 en 60 cent per krop. Vorig jaar waren de prijzen veel ongunstiger. Toen bleef een echte prijspiek in april en mei uit en had de glassla-prijs (50‘ers) meestal al moeite genoeg om boven de 20 cent per krop uit te komen.

Bij Jumbo en AH wordt sla op de website aangeboden voor 95 cent per krop.

Stel zelf prijsgrafieken voor kropsla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.