Glas

Achtergrond

Markt: Veldsla duurder

De klokprijzen van veldsla zijn in de afgelopen weken gestegen.

Eind oktober lag de kiloprijs voor veldslaroosjes voor de klok in België nog onder de 40 cent. Vanaf die tijd is de dagprijs gemiddeld gezien gestegen. Op 20 december bereikte de richtprijs voor de klok € 5,70 per kilo. Een behoorlijke stijging, maar toch nog fors onder het niveau van de stijgende lijn zoals die in 2016 was waar te nemen.

Richting prijspiek

De stijging ligt nu meer in lijn met vorig jaar, al ontbrak afgelopen periode gelukkig een dip rond eind november zoals die in 2017 plaatsvond. Als de komende tijd ook nog steeds vergelijkbaar zou zijn met vorig jaar, treed er nog een prijspiek op. Eind 2017 waren er even uitschieters naar rond de € 15 per kilo, om daarna weer weg te vallen.

Jumbo en AH bieden veldsla aan voor omgerekend € 10,48 en € 10,60 is de voordeel-verpakking (125 en 150 gram). De standaard 85 grams verpakking wordt aangeboden voor een euro (€ 11,76 per kilo).

Stel zelf een prijsgrafiek voor veldsla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.