Glas

Achtergrond

Marktupdate: prijzen sla gestegen

Richtprijzen bij kropsla voor de klok vertoonden afgelopen tijd gemiddeld een stijgende tendens.

Net voor half september bleven klokprijzen steken op 9 tot 15 cent voor de 47 kilo sortering, en 9 tot 12 cent voor de 44‘ers. Daarna begonnen de prijzen gemiddeld aan te trekken, al zaten er schommelingen in.

Klokprijs boven € 0,50

Eind deze week kwam de klokprijs tot boven de 50 cent uit. Daarmee is het prijsniveau weer opgetrokken tot dat van vorig jaar rond deze tijd. Al begonnen prijzen in België toen te dalen richting een dieptepunt rond 20 oktober, toen prijzen wegvielen tot het lage niveau dat nu rond 10 september werd bereikt.

Jumbo en Albert Heijn

Bij Jumbo en AH wordt kropsla voor 88 en 89 cent per krop aangeboden op de websites, dezelfde prijs die ze half september hanteerden toen klokprijzen rond 20 cent zaten.

Stel zelf prijsgrafieken voor kropsla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.