Glas

Achtergrond

Marktupdate: Lage prijzen glassla

Richtprijzen voor de klok bij glassla liggen op een laag niveau ten opzichte van voorgaande jaren in deze periode.

Eind augustus zaten de slaprijzen onder glas voor de klok nog op een niveau van 38 tot 48 cent per krop voor de 47 kilo-sortering en 44 tot 52 cent voor de 44-ers. Sinds die tijd daalden de prijzen, al is er deze week een afvlakking te zien.

Een krop van 470 gram komt vandaag, eind week 37, uit op 21 cent voor de klok. Bij de 440 gram-kroppen is dat 19 cent per krop.

Voorgaande jaren duurder

Vorig jaar waren klokprijzen rond deze datum beduidend beter. In 2016 werd bijvoorbeeld bij BelOrta 54 cent gegeven voor een krop van 440 gram. In 2015 was dat minder, maar nog altijd 36 cent. Vorig jaar eindigde de prijsdaling pas later in oktober onder een dubbeltje, in 2015 was dat helemaal eind september.

Op websites van Jumbo en AH wordt sla aangeboden voor 88 en 89 per krop.

Stel zelf prijsgrafieken voor kropsla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.