Glas

Achtergrond

Marktupdate 2 sept: Opklimmende sla-prijzen

Sla-prijzen voor de klok vertoonden de afgelopen periode de nodige prijsschommelingen.

Op vrijdag 26 augustus waren richtprijzen voor geveilde sla opgelopen tot 55 tot 65 cent per krop, afkomend van rond de 30 cent aan het begin van diezelfde week. Na het vorige weekend werd op maandag 29 augustus echter nog maar 27 cent voor de 44 kilo genoteerd en 30 cent voor de 47 kilo sortering.

Deze week proberen prijzen weer geleidelijk op te klimmen. Eind deze week lukte het om weer een prijsniveau van 63 cent te bereiken.

Het totale prijsniveau is rond deze dagen gunstiger dan vorig jaar in deze zelfde periode. Toen bleven de piekjes beperkt tot slechts 36/37 cent, en werd op de datum van vandaag 22 cent als richtprijs voor de klok genoteerd.

Op supermarkt-websites werd kropsla voor 79 en 86 cent per krop aangeboden.

Stel zelf prijs-grafieken samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.