Fruit

Nieuws

Alleen Nederlandse peren bij Albert Heijn

De peren in winkels bij Albert Heijn komen uitsluitend uit Nederland. Dat stelt de marktleider.

Albert Heijn verkoopt steeds meer producten jaarrond uit Nederland, zo was al bekend. Voor peren betekent het dat de herkomst van het hele assortiment alleen Nederlands is, zo bevestigt een woordvoerder. “We verkopen bij Albert Heijn alleen Nederlandse peren. Dit geldt ook voor het biologische assortiment.”

Albert Heijn heeft jaarrond Conference-peren uit Nederland in het assortiment. “Daarnaast verkopen we Gieser wildeman, Doyenné du Comice en Xenia. Deze peren hebben we niet jaarrond in het assortiment. De looptijd is afhankelijk van Nederlandse beschikbaarheid. Biologisch heeft AH Conference-peren uit Nederland.”

Meer handel, minder in winkel

Hoewel het aanbod dus wisselt in de verschillende fases van het seizoen, blijft een importpeer buiten het assortiment. Dat de importpeer in belang terugloopt, is een tendens die breder zichtbaar is, laat een handelaar weten. Laat in het seizoen verschijnt vaak nog wel de Forelle-peer in verschillende schappen, maar ook bij navraag stelt AH alleen Nederlandse peren te verkopen. Ook van andere ketens in Nederland is bekend dat ze de importperen steeds meer links laten liggen. Opvallend; in Nederland worden steeds grotere volumes importperen verpakt en verhandeld, maar dat is voor re-export, vooral naar Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.