Doorgaan naar artikel

15 internationale teams gaan voor Autonome Kas

Voor de Autonome Kas-wedstrijd van Wageningen UR hebben zich 15 teams ingeschreven, met deelnemers afkomstig uit 15 verschillende landen.

5 van deze teams gaan dit najaar proberen volledig computergestuurd komkommers te telen in de kassen van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk. Onder de 15 teams, die eind mei in een 24-uurs hackathon om die 5 plaatsen gaan strijden, zijn bekende namen uit de tuinbouw en uit de wereld van kunstmatige intelligentie.

Uit Amerika doen bijvoorbeeld Microsoft Research en Intel mee. Ook het Chinese internetbedrijf Tencent, dat tevens sponsor is van de Autonome Kas-wedstrijd, doet mee in een team. Sowieso zijn er veel teams en individuele deelnemers uit China, zoals die van Guangdong JustAgrotech en Guangzhou HuaLi Horticulture.

Nederlandse tuinbouwnamen

Vanuit Nederland vallen in de teams namen op als Letsgrow/Hoogendoorn, B-Mex, Philips Lighting en teeltadviesbedrijf Delphy, dat samen met Agro Energy een team heeft opgezet. Ook het Spaans-Nederlandse teeltsensorenbedrijf Sigrow doet mee.

Andere internationale namen van bedrijven die in teams meedoen zijn Syngenta Seeds, Huxley Technologies en opmerkelijke partijen als Oikocredit International en Plant Geek Consulting.

Deelnemende universiteiten

Ook universiteiten doen mee: de Berlijnse Humboldt Universiteit, Seoul National University, South China Agricultural University, National Autonomous University of Mexico en de universiteit van Kopenhagen. Uit Nederland doen de universiteiten van Utrecht, Twente én Wageningen UR mee in teams.

Voor de in verschillende teams deelnemende ‘Wageningers’ geldt overigens net als voor alle andere deelnemers dat ze geen toegang hebben tot (nog) niet openbare informatie over bijvoorbeeld de tijdens de hackathon uit te voeren opdracht. De jury die de 5 teams selecteert en uiteindelijk ook de winnaar aanwijst, is volledig onafhankelijk.

Referentieteam traditionele teelt

Naast de 5 teams die de komkommerteelt zoveel mogelijk zullen laten aansturen door alle sensoren en computers, zal er dit najaar ook een 6de referentieteam komkommers telen, maar op de traditionele manier. Naast de teeltchef van Wageningen UR in Bleiswijk doet daar ook een aantal komkommertelers in mee.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin