Doorgaan naar artikel

Tot oktober nog saneringsregeling glas

De provincie Zuid-Holland trekt de Subsidieregeling sanering en bemiddeling verspreide glastuinbouw Zuid-Holland 2013 in.

Deze blijft nog wel open staan tot 1 oktober. Daarna stopt de mogelijkheid tot subsidie-aanvraag. De provincie heeft in een brief aan gemeentes gezegd dat het de gelden wil inzetten voor energietransitie en innovatie. De stap was al aangekondigd in het collegeprogramma tot 2019. Voor de sanering van glastuinbouw zijn meerdere meerjarige subsidies verleend in 2014 en eerdere jaren, waaronder Duivenvoorde corridor en Deltapoort. In 2014 is 2,6 miljoen euro ingezet ter der dekking van de afgegeven beschikkingen saneren glas. Het zijn vaak meerjarige afspraken. Er is nog een reserve van 2,9 miljoen euro voor sanering glastuinbouw, waarvan een deel al is vastgelegd in meerjarenafspraken (1,7 miljoen euro).

Niet alle gelden zijn benut. Voor het gebiedsprogramma Deltapoort geldt dat middelen niet besteed zijn voor de aankoop en sanering van verspreid glas. Op basis van vrijwilligheid kan oud glas te koop worden aangeboden, hetgeen in 2014 niet is gebeurd.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin