Doorgaan naar artikel

Zwitserse snoeischaar met handvatbatterij

snoeischaar met handvatbatterij

Foto: Wouter van Teeffelen

Mag Zwitserse kwaliteit wat duurder zijn? Felco komt met een elektrische snoeischaar met de batterij in het handvat.

Felco had al langer snoeischaren met een accupakket op de rug, maar dit is het eerste model van het Zwitserse bedrijf met de batterij in het handvat. Snoeischaren met de batterij in het handvat zijn niet helemaal nieuw. Zo heeft Van der Linden Fruitteeltmachines al wat langer de Arvipo Accu snoeischaren in hun pakket. Het merk Volpi biedt ook al langer meerdere modellen aan die deels ook voor professionele gebruikers bedoeld zijn.

Kwaliteit messen en gewicht schaar

Op sites zoals Alibaba worden daarnaast ook al langere elektrische snoeischaren aangeboden tegen zeer scherpe prijzen. Of die de juiste kwaliteit van de messen hebben en van hanteerbaarheid is echter de vraag. Naast kwaliteit is vooral het gewicht van de schaar die door het batterijgewicht duidelijk hoger ligt dan een handsnoeischaar een belangrijke afwegingsfactor.

De snoeischaar Wildhorn is een samenwerking van de messen van Felco en de batterijen van een Zwitserse partner. De schaar weegt 940 gram, wat volgens fruittelers acceptabel is te noemen. Voor de prijs van € 399 levert Felco drie batterijen – en één oplader voor drie batterijen – waarmee je de hele dag kunt blijven snoeien.

Bekijk meer

Delen

Image
Wouter van Teeffelen

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin