Doorgaan naar artikel

Zundert zit omhoog met Polen

De gemeente Zundert heeft geen ruimte voor Polen en andere arbeidsmigranten en doet daarom een beroep op omliggende gemeenten.

Door aangescherpt beleid kan de gemeente Zundert haar arbeidsmigranten niet meer kwijt. “Ze zitten op plaatsen waar we ze niet willen hebben”, zegt wethouder Johan de Beer bij Omroep Brabant. Huisvesting op recreatieparken en campings wordt niet langer gedoogd. Daardoor heeft Zundert naar eigen zeggen nog maar plaats aan achthonderd migranten. Het restant moet elders in de regio terecht, waaronder in gemeenten als Etten-Leur, Rucphen en Breda.

Zundert probeert ook zoveel mogelijk Polen in te schrijven in de Gemeentelijke Basis Administratie. Wie zich niet inschrijft wordt geacht kortdurend in de gemeente te verblijven en moet toeristenbelasting gaan betalen.

Uit cijfers bleek eerder dat de gemeente Zundert relatief de meeste Midden- en Oost-Europeanen herbergt. Vorig jaar becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek dat drie procent van de inwoners daar vandaan komt. De gemeente Den Haag, waar veel arbeidsmigranten wonen die in het Westland werken, stond op plaats met 2,5 procent van de bevolking. Un beide gemeenten is onder de lokale bevolkiing verzet tegen de overlast die het grote aantal arbeidsmigranten veroorzaken.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Ton van der Scheer

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin