Doorgaan naar artikel

‘Zoveel mogelijk handjes’

Namens ons allemaal wens ik iedereen een mooi en vooral gezond 2022! Een nieuw jaar biedt weer nieuwe kansen.

Er heeft inmiddels eindelijk een nieuw kabinet op het bordes gestaan. Een nieuw kabinet met ook een nieuwe minister van LNV. Over hem zijn nu al allerlei opmerkingen gemaakt, maar als hij eerst mag laten zien wat hij in zijn mars heeft, dan kunnen we altijd onze mening nog geven. Hij staat voor uitdagingen om op te pakken, zoals de beloning en huisvesting van arbeidsmigranten. En met helaas corona nog steeds in het achterhoofd, zal er nog meer ruimte nodig zijn.

Aanjaagteam samengesteld

In 2020 is er een Aanjaagteam samengesteld om voorstellen te doen over verbeterende maatregelen. Er zijn vijftig aanbevelingen gedaan en een aantal daarvan gaan nu opgepakt worden. Het lastige aan heel het verhaal is dat als we mensen op een goede en nette manier willen huisvesten, de gemeenten hieraan ook hun volledige medewerking moeten verlenen. Dat betekent ook dat we weer met veel verschillende afspraken te maken krijgen, omdat iedere gemeente er zijn eigen plasje over wil doen. Ook zullen er verschillen zijn ten aanzien van de controle en handhaving op slechte woonsituaties.

‘Iedere gemeente wil zijn eigen plasje erover doen’

Op heel veel plaatsen is het inmiddels wel goed geregeld, want ook wij weten dat als we personeel willen houden, we de zaken dan ook goed moeten regelen. Een goede huisvesting is gewoon noodzakelijk, want we komen al best wat handen tekort en dat geldt niet alleen voor de tuinbouwsector. We zullen dus ons uiterste best moeten doen om zoveel mogelijk handjes op ons erf te krijgen. Dat kan alleen met een fatsoenlijke beloning, goede huisvesting en goed werkgeverschap.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Anton van Garderen

zachtfruitteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin