Doorgaan naar artikel

‘Zomergedonder’

Het zomert al een hele tijd boven Rijkevorsel. De zon schijnt rijkelijk en elke dreigende wolk lijkt als vanzelf weer te worden weggeblazen.

Zelfs de hevige tussentijdse onweersbuien hebben amper tijd om verkoeling te brengen. Nog voor de laatste bliksemschicht dreigend het firmament oplicht, staat de zon alweer klaar om het lichtspel over te nemen.

Keuzestress bij consument

Het aanhoudende zomerweer zorgt voor een ware explosie in de productie van groente en fruit. Het vers-aanbod van het moment is bijna overweldigend en wordt in de winkel met spectaculaire acties aangeprezen bij de consument. Die krijgt bijgevolg wat last van keuzestress. Bessen, aardbeien of toch maar heerlijke snoeptomaten om mee te nemen naar school? U kent het gevoel.

‘Buiten schijnt de zon, maar op de inpak kunnen we het onweer luid en duidelijk horen’

Lichte anarchie

Ik hoef u dan ook niet te vertellen dat in perioden van overproductie de verkoop zelden stijgt, maar eerder verdeeld wordt over meerdere producten. Maar wanneer alles topproducties genereert, dan is dat ook zo met onze tomaten. Er moet veel meer verkocht worden dan gewoonlijk en liefst nog voor een zo goed mogelijke prijs. Dat gaat wel eens ver voorbij aan de capaciteit van onze inpakafdeling. Lichte anarchie is dan ook ons wedervaren. Bestellingen raken niet op tijd klaar en hier en daar loopt er wat fout. Buiten schijnt de zon, maar op de inpak kunnen we het onweer luid en duidelijk horen! De spanning zou zowaar tot bliksem kunnen leiden.

Crisismanagers herrijzen

In situaties als deze herrijzen de ware crisismanagers als feniksen uit de as. Daar heb ik met bewondering naar staan kijken. Met vereende krachten en met zeer veel goodwill van onze mensen krijgen we de klus steeds geklaard. Iedereen moet mee willen en dat lukt niet altijd: Toen onze nieuwe chauffeur vorige week maar half gelost terugkwam omdat hij geen zin meer had om in de file te staan, meende ik toch echt een bliksemflits te zien in de ogen van mijn anders zo beminnelijke echtgenoot.

Share this

Afbeelding
Petra Veldman

marketingmanager

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin