ZLTO komt met eigen streekproductenwinkel

23-10-2016 | |
ZLTO komt met eigen streekproductenwinkel - Foto: Koos Groenewold
ZLTO komt met eigen streekproductenwinkel - Foto: Koos Groenewold

Het Brabantse Klundert krijgt een streekproductenwinkel waaraan uitsluitend ZLTO-leden van de afdelingen Moerdijk en Halderberge groente, fruit en zuivel gaan leveren.

Dat alleen ZLTO-leden betrokken zijn bij het project is niet zo vreemd, het is een initiatief van ZLTO. Het is de bedoeling dat de winkel in januari 2017 zijn deuren opent.

ZLTO-afdeling Moerdijk zal de winkel faciliteren en de pr verzorgen. Omdat Moerdijk in het kleigebied ligt, is ook de ZLTO-afdeling Halderberge bij de streekproductenwinkel betrokken. Het productenaanbod zou anders te beperkt blijven, met alleen aardappelen en uien. Uit de omgeving van Halderberge komen onder meer asperges en aardbeien. Een eis die gesteld wordt aan de producten is dat ze zoveel mogelijk binnen een straal van 10 kilometer rond de winkel zijn geteeld of geproduceerd.

Streekproducten met een ‘smoel’

De deelnemende ondernemers zullen regelmatig in de streekproductenwinkel te vinden zijn om een korte lijn met de consumenten te hebben. De producten krijgen op die manier echt een ‘smoel’ en staan niet anoniem in de schappen. Om de band met de klant te verstevigen wordt koffie geserveerd met belegde broodjes en appeltaart uit de regio.

Beukema
Eric Beukema redacteur ondernemen


Beheer