Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Zelf keuren, daarmee maken we een grote stap vooruit’

"We zijn nu vooral bezig met 'niet te veel': het afwerken van de boekhouding en het bijwonen van vergaderingen en bijeenkomsten, zoals die voor de verlenging van de spuitlicentie", aldus Peter Verschuren in Raamsdonk.

“We zijn nu vooral bezig met ‘niet te veel’: het afwerken van de boekhouding en het bijwonen van vergaderingen en bijeenkomsten, zoals die voor de verlenging van de spuitlicentie”, aldus Peter Verschuren in Raamsdonk.

“Bij The Greenery hebben we een interne cursus gehad om ons op te leiden tot keurmeester voor broccoli. Dit past in het kader van de reorganisatie van het bedrijf: het aantal locaties wordt teruggebracht en het grootste deel van de productkeuring wordt bij de teler zelf gelegd. Het product gaat naar de keuring direct naar het distributiecentrum (DC) van de koper, op die manier wordt ook de opslag bij de teler een deel van dat DC. Het product eerst vervoeren naar de handelslocatie van The Greenery in Barendrecht is er dus niet meer bij, als ik de nieuwe werkwijze goed begrijp. Dat betekent als teler wel een omslag in denken.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers