Doorgaan naar artikel

Zeer goed 2016

Zeer goed 2016 premium

Zeer goed 2016

Altijd iets vinden van een ander en opmerkingen maken over zaken waar je het niet mee eens bent, is een manier om ergens aandacht voor te vragen. Ik probeer daar in mijn columns op een positieve manier mee om te gaan en zo een bijdrage te leveren.

Deze laatste bijdrage van het jaar gooi ik het over een andere boeg: Ik wil het hebben over ons jaar 2016.

Beste seizoen ooit

Ons bloemkoolbedrijf heeft een heel goed seizoen achter de rug, het beste in de geschiedenis van ons bedrijf. Ik zeg wel ‘achter de rug’, maar teeltjaar 2016 is feitelijk nog niet afgelopen: ook in 2017 zullen we, als de vorst geen roet in het eten gooit, bloemkool oogsten van de teelt in 2016. Belastingtechnisch zullen we dan maar zeggen dat het winterbloemkool is, dan is het omzet voor 2017. Wij vinden Nederland namelijk nog niet echt een belastingparadijs. Ieder jaar lopen we weer tegen onverwachte financiële verrassingen aan. Dat zal komend jaar weer niet anders zijn.

Genieten van het ondernemen

Met de zes firmanten op ons bedrijf kunnen we een goede kerst vieren en lekker genieten van de rustige periode. Wij zijn echte schaatsliefhebbers, we zitten in het bestuur van de plaatselijke ijsclub en zelfs in het bestuur van het district, met schaatsers die op hoog niveau meedraaien. Maar – eerlijk is eerlijk – we hopen dat het niet gaat winteren … vanwege onze bloemkool dus. Maar gaat het wél vriezen, dan genieten we er zeker van.

Genieten van het ondernemen doen we sowieso. We kunnen ook niet anders, want die regel staat in ons bedrijfsprotocol: ‘met plezier werken en geld verdienen’. Dat wens ik iedereen ook van harte toe voor 2017.

Bekijk meer

Delen

Image
Ton Slagter

bloemkoolteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin