Doorgaan naar artikel

Zaltbommel: twee ‘sociale’ huisvestingslocaties in kern

Archiefbeeld van een grotere huisvestingslocatie. De ruimtelijke eisen van Zaltbommel zijn hierin mogelijk niet gevolgd. - Foto: Misset premium

Archiefbeeld van een grotere huisvestingslocatie. De ruimtelijke eisen van Zaltbommel zijn hierin mogelijk niet gevolgd. - Foto: Misset

Zaltbommel wil maximaal twee grotere locaties per kern toestaan voor huisvesting, mits ook jongeren, statushouders en spoedzoekers een plek krijgen.

De gemeente Zaltbommel ziet ruimte voor grotere huisvestingslocaties voor maximaal 150 personen. Deze moeten aan eisen voldoen, zoals de minimumafstand van 750 meter tussen twee van deze geconcentreerde huisvestingslocaties. Van de huisvestingsruimte moet dan 10% worden toegewezen aan jongeren, statushouders en spoedzoekers. De locatie moet duurzaam zijn, met voorzieningen voor ontspanning en voldoende buitenruimte. De initiatiefnemer moet internationale werknemers in die locatie Nederlandse les aanbieden. Hij is bovendien zelf verantwoordelijk voor de dialoog met de omwonenden en moet zo draagvlak kunnen aantonen.

Huisvestingseisen onder vergrootglas

Dat blijkt uit het Beleid huisvesting internationale werknemers van de gemeente. Huisvestingseisen kwamen de laatste jaren sterk onder het vergrootglas na de bouw van een grootschalig wooncomplex voor internationale werknemers in 2017. Daarna ging de gemeente uitgebreid met inwoners om tafel om nieuw beleid op te stellen.

Huisvesting op eigen bedrijven

Voor huisvesting op eigen bedrijven mogen 4 maanden lang units geplaatst worden voor maximaal 50 werknemers. Ook in combinatie met permanente bedden mag dat aantal niet worden overschreden. Werknemers mogen alleen worden gehuisvest in een bestaand bedrijfsgebouw als kan worden aangetoond dat een aanvaardbaar woon- en leefklimaat gegarandeerd is. Dit beoordeelt het gemeentebestuur. De huisvestingscertificaten SNF en AKF zijn beide geldig.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin